Luisterend Voelen

Meteen bij het eerste contact staan mijn voelsprieten aan, of dat nu is via de mail, WhatsApp of een telefoontje. Ik voel goed hoe het bij me binnenkomt en of ik de juiste persoon voor je ben. Tijdens een ontmoetingsgesprek luister ik naar je verhaal en stel ik mijn vragen waardoor ik aanvoel welke begeleiding er passend kan zijn. Als het voor jou ook goed voelt gaan we samen aan de slag. 

 

Sensitieve, rustgevende wijze vrouw

Praktisch Voelen

Als je zelf gevoelig bent of je kind is hoogsensitief ervaar je vaak weerstand vanuit je omgeving. Je kind moet niet zo flauw doen, jij moet je kind maar eens wat loslaten en hoezo ga je niet mee naar dat feest omdat je dat te druk vind? Het kost je vaak veel moeite en energie om bij jezelf te blijven en nee te durven zeggen. 

Ik neem een kijkje in jouw belevingswereld en samen bespreken we waar je tegenaan loopt en wat helpend kan zijn.  We kijken naar jullie plekjes aan tafel en in het gezin. Maar ook naar je plek binnen je familie en je werk. Wat heeft je kind van jou nodig om makkelijker door de dag heen te komen? Welke handvatten kan je je kind meegeven? Hoe zorg je goed voor jezelf?

Ik herken de situaties waarbij je hoogsensitieve kind gedrag vertoont wat je niet zo goed begrijpt en probeer dit gedrag voor jou te vertalen. Als je begrijpt waar het vandaan komt geeft dat vaak al heel veel rust. En ter ondersteuning kunnen we gebruik maken van edelstenen, gedachtenkaartjes en praktische tips.

Het gevoelige kind

© Facebook Marieke-Gedichten voor Mama

Systemisch Voelen

Ik ga jouw hulpvraag ook systemisch benaderen maar wat is dat dan precies? Ik leg het uit...

Ouder- en kindbegeleiding door middel van systemisch werk is een vorm van begeleiding die gebaseerd is op het inzicht dat je kind niet alleen een individu is, maar ook deel uitmaakt van een groter geheel, zoals het gezin, de familie, de klas of een groep. Systemisch werk gaat ervan uit dat er binnen deze systemen onbewuste patronen en dynamieken zijn die invloed hebben op het gedrag, de emoties en de ontwikkeling van je kind. Door met een systemische blik naar je kind en zijn of haar omgeving te kijken, kan ik meer begrip krijgen voor de achterliggende drijfveren en oorzaken van problemen of uitdagingen. Ook kan ik interventies doen die gericht zijn op het herstellen of versterken van de verbinding, de balans en de eigen plek van het kind binnen het systeem met behulp van tafelopstellingen, vloerankers of een tafelschikking.

 

ta jij op je plek?

Photo by John Wilson on Unsplash