VIDA

Weerbaarheidstraining

Heeft jouw kind moeite om voor zichzelf op te komen en grenzen aan te geven? Mag je kind wat meer vertrouwen krijgen in eigen denken en handelen? Moeite met concentreren of onverklaarbare lichamelijke klachten?  In al deze gevallen is VIDA een goede training! VIDA is een ervaringsgerichte weerbaarheidstraining gebaseerd op theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots & Water-training. Door dicht bij zichzelf te blijven en ondertussen leuke oefeningen te doen met de hond ervaart je kind de grenzen en mogelijkheden van zichzelf én de hond. Er wordt geoefend om nieuwe vaardigheden eigen te maken en te ontdekken wat wél werkt! Samen in beweging in de buitenlucht!                                                        

In +/- 8 sessies help ik, samen met mijn hond, jouw kind op weg naar meer zelfvertrouwen en een beter zelfinzicht.

 

Meer weten over de VIDA-weerbaarheidstraining?     

Ga naar   Wat is.... 

 

 

Verbinding maken in een Blotevoetenpad
Zelf een parcours maken voor Sietske
Hoe groot is jouw persoonlijke ruimte?

Leeshond Sietske

Het is belangrijk om goed te kunnen lezen zodat je er de rest van je leven profijt van hebt. Veel kinderen hebben hier moeite mee, vooral om hardop voor te lezen in de klas bijvoorbeeld. Leeshond Sietske luistert zonder kritiek of vooroordelen en met onvoorwaardelijke aandacht. Lekker samen op het leeskleed een boek bekijken, voorlezen aan Sietske en natuurlijk een spelletje doen met haar!

Dit kan bij mij thuis maar ook zeker op locatie.

Een leestraining duurt gemiddeld 15 á 20 minuten.

 

Wat is.... er leuker dan voorlezen aan een hond?!

 

Leeshond Sietske

Angst voor honden

Is je kind bang voor een hond? Weet je zelf niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Misschien ben je zelf ook wel wat angstig? Laat mij je kind helpen om stapje voor stapje deze angst te overwinnen. En wie weet helpt je kind jou ook!

We nemen hier rustig de tijd voor, maken samen een stappenplan en ik geef je kind handvatten om met de angst om te kunnen gaan.

Natuurlijk zal mijn hond niet meteen aanwezig zijn, daar bouwen we langzaam naar toe. Je kind neemt zelf de regie over zijn of haar trainingen. Het streven is om vooruit te komen maar soms is het goed om even een stapje terug te gaan. 

We zullen ongeveer tien trainingen nodig hebben om samen tot de laatste stap te komen maar dit kunnen er ook altijd meer of juist minder zijn. Begeleiding op maat!

 

Hulpmiddelen bij angst voor honden
Oefenen met de knuffelhond
Veilig belonen
Puppy aaien