AAI-team Sandra en Sietske
Pootje Power
Friese Stabij Sietske

Sandra 

Hallo, ik ben Sandra van Beers en samen met mijn Friese Stabij Sietske ben ik een gecertificeerd Animal Assisted Interventions (AAI) team. 

Ik werk al 14 jaar als pedagogisch medewerker in de kinderopvang met kinderen van 0 tot 12 jaar. Vooral de kinderen die wat gevoeliger zijn voor allerlei prikkels trekken mijn aandacht, ik heb er een neus voor, zogezegd. Met wat extra oefening en liefdevolle aandacht voor alle positieve ervaringen zie ik deze kinderen opbloeien, rustiger worden en vertrouwen krijgen in eigen kunnen. Daar word ik blij van!

In 2012 kwam Sietske als pup bij mij en ze ontwikkelde zich als een echte 'mensen' hond. Vriendelijk naar volwassenen maar vooral helemaal verzot op kinderen. Daar wilde ik meer mee doen en via vrijwilligerswerk kwam ik in de AAI-wereld terecht. Samen met Sietske bezocht ik wekelijks iemand in de thuissituatie en gingen we activiteiten ondernemen. In een periode van een schooljaar zag ik hoe mijn maatjes genoten van de onvoorwaardelijke liefde van Sietske. Hoe ze uit hun schulp kwamen en langzaam veranderden in sterkere persoonlijkheden. Een heel mooi proces om te volgen! Langzaamaan ontstond het plan om hier professioneel mee aan de slag te gaan.

Bij  www.pets4care.nl behaalde ik mijn certificaten om op verantwoorde wijze voor kind en hond begeleiding aan te bieden. Samen met mijn hond de kinderen ondersteunen die wat extra hulp kunnen gebruiken, daar ligt mijn hart en mijn kracht! En zo is Pootje Power ontstaan.

 

Sietske

Mag ik jullie voorstellen aan mijn hond Sietske. Zij is een kleine Friese Stabij met een ontzettend lief koppie! Vaak denken voorbijgangers dat ze nog een pup is maar ze wordt in juli 2021 toch al echt 9 jaar!

Sietske is ontzettend lief, aanhankelijk en slim. Ze vindt het geweldig om behendigheid oefeningen te doen, nieuwe trucjes te leren of hersenwerkjes te doen. Ze loopt ook graag achter een bal aan maar als je hem dan nog een keer wil gooien zal je toch echt zelf de bal moeten komen halen. Ja, ja, een slimme meid, haha.

Ze wil je graag even voorzichtig leren kennen maar als ze eenmaal weet wie je bent word je iedere keer opnieuw enthousiast begroet. Ze komt je steunen als je verdrietig bent en houdt afstand als je boos bent. Pas als je rustig bent komt ze weer met je knuffelen.

Sietske houdt van de duinen en de bossen, de zon en de sneeuw, maar niet zo van het water. Ze zal er tot haar buikje inlopen maar gaat zeker en vast niet zwemmen. 

We gaan regelmatig samen naar een leuke workshop om nieuwe spelletjes te leren of volgen een cursus bij een hondenschool. In 2020/2021 volgen we de cursus Coördinatie en Balans. Iedere keer wat anders en dat vinden we ontzettend leuk om te doen!

 

Wil je meer weten over AAI en de inzet van een hond kijk dan bij  Wat is....